logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

brandblusser

Brandblusser kopen


Brandblusser kopen

Wanneer je een onderneming hebt, of beheerder bent van een bepaald complex, wil je snel kunnen handelen wanneer er brand uitbreekt. Het kopen en plaatsen van brandblussers is zelfs verplicht voor ieder gebouw met publiekelijke toegang. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een of meerdere brandblussers? Welke verschillende opties heb je? En hoe zit het met het onderhoud? Daar gaan we op deze pagina wat dieper op in.

Ook Verenigingen van Eigenaren kunnen bij ons terecht voor het kopen en laten plaatsen van blusmiddelen. Zorg voor een veilige omgeving, kies voor een brandblusser.

Vertrouwen op de deskundigheid van experts? Plan via onderstaande button een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in. Onze experts gaan met je in gesprek en kunnen je voorzien van advies. Een passende oplossing voor ieder appartementencomplex, bedrijfsgebouw of pand.

Ja! Ik wil graag een vrijblijvend advies gesprek inplannen

Ga direct naar


Waarom een brandblusser kopen?

Het werd in de introductie van de tekst al aangegeven, een brandblusser kopen zorgt voor veiligheid en is voor vrijwel iedere ondernemer of beheerder verplicht. Wanneer er brand uitbreekt wil je snel kunnen handelen. De hulpdiensten worden ingeschakeld, maar hebben een aantal minuten nodig om uit te rukken. Wanneer jij in de tussentijd de brand kunt controleren of overmeesteren, is er een hogere kans op het kunnen behouden van goederen of het pand zelf. Daarnaast lopen personeelsleden, gasten en klanten minder gevaar wanneer er altijd blusmiddelen voorhanden zijn.

Soms vragen professionele partijen zich af waarom zij voor een samenwerking moeten gaan. Gewoon een paar brandblussers kopen, deze plaatsen en er in noodsituaties naar kunnen grijpen is toch voldoende? Nee, dat is het niet. Een brandblusser kopen is slechts stap één. Net zoals bij een auto moeten brandblussers ook onderhouden worden. Het laatste wat je wil is een weigerende blusser wanneer er brand uitbreekt.

Wie met 2Watch BV samenwerkt, kiest voor complete ontzorging. We helpen je met het opzetten van een uitgestippeld plan, plaatsen de brandblussers en komen ieder jaar langs voor onderhoud. Daar hoef je zelf niets voor te doen, wij houden alles voor je bij. Je krijgt een seintje wanneer we weer langs moeten komen, plannen een datum met je in en komen vervolgens langs. Daarnaast zijn al onze monteurs gecertificeerd.

Wist je dat we naast brandblussers ook kunnen voorzien in rookmelders, noodverlichting, alarmopvolging en camerasystemen? Je kunt alles omtrent beveiliging bij één partij neerleggen. Dat scheelt weer schakelen in noodsituaties.

Waar plaats je een brandblusser?

In principe mag de brandblusser na het kopen overal worden geplaatst. Toch zijn er bij gebouwen met publiekelijke toegang een aantal plekken aan te raden. Het is altijd verstandig brandblussers te plaatsen in gangen, trappenhuizen of een centrale toegangshal. Een andere optie is een plek kiezen nabij uitgangen van ruimten. Denk aan kantoren of vergaderzalen. De eerdergenoemde locaties vormen vaak de vluchtroute, men hoeft daardoor de vlammenzee niet te trotseren om bij een brandblusser te komen.

Voor meer informatie of advies van professionals kun je een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen. Onze experts gaan met je in gesprek, kunnen desgewenst langskomen en zorgen voor veiligheid in het gebouw. De button om een adviesgesprek in te plannen vind je in de inleiding van de tekst.

Brandblusser kopen als beheerder

Voor ieder gebouw met publiekelijke toegang is het plaatsen van brandblussers verplicht. Deze moeten vanzelfsprekend gecontroleerd en onderhouden worden. Dat laat je over aan professionals. Bij 2Watch BV kun je niet alleen brandblussers kopen, je kunt deze ook laten plaatsen en onderhouden. Na plaatsing verwerken we alle benodigde gegevens in onze systemen en zorgen we ervoor dat de brandblussers altijd in orde zijn.

Eens per jaar worden de brandblussers gecontroleerd en onderhouden. Hebben jullie onverhoopt het blusmiddel moeten gebruiken? Dan kan er contact worden opgenomen en wordt de brandblusser gecontroleerd en gevuld. Zo voorkom je problemen.

Verenigingen van Eigenaren (VvE) kunnen met onze professionals in gesprek om een maatplan op te laten maken. Brandblussers kopen is één, de brandblussers op de juiste plekken weten te plaatsen is twee. Daarnaast verschilt het aantal te plaatsen brandblussers per complex, daar gaan we later in dit artikel wat dieper op in.

Brandblusser kopen als ondernemer

Ook voor winkeleigenaren, restauranthouders en andere ondernemers met een eigen pand is het kopen en plaatsen van brandblussers verplicht. Evenals bij de beheerders gaan onze experts met je in gesprek en stellen zij een maatplan op. Na het plaatsen van de brandblussers kan de veiligheid van gasten, klanten en het eigen personeel gegarandeerd worden. Zorg er ook voor dat je andere veiligheidsmaatregelen neemt. Denk aan de rookmelders, camera- en alarmsystemen, ook daar kunnen we je bij 2Watch BV mee helpen. Een complete oplossing voor iedere ondernemer.

Hoeveel brandblussers in een gebouw?

Hoe groter het complex, hoe meer brandblussers men moet plaatsen. Dat klinkt logisch, maar klopt niet helemaal. Naast de oppervlakte moeten de aanwezige risico’s ook meegenomen worden in de berekening.

Is er geen sprake van een verhoogd brandrisico? Dan dient men twee brandblussers per verdieping van 200 m² te plaatsen. Deze moeten een inhoud hebben van 6 liter wanneer het gaat over (sproei)schuim of 6 kilo bij poeder brandblussers. Ook over het aantal te plaatsen brandblussers kunnen we je adviseren.

Bij een verhoogd risico op brand, denk aan de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen of bepaalde werkzaamheden, moet men drie brandblussers kopen en plaatsen per verdieping. De grootte maakt daarbij niet uit. Het is verstandig de brandblussers op tactische plekken te plaatsen.

Verschillende blusmiddelen

In de wereld van de brandbestrijding kennen we verschillende blusmiddelen. Bij 2Watch BV kunnen we in vrijwel iedere behoefte voorzien. Met verschillende oplossingen voor verschillende problemen helpen we honderden klanten op jaarbasis verder. Beheerders, Verenigingen van Eigenaren, winkeliers, ondernemers in de horeca, iedereen heeft andere wensen. Onze professionals gaan met je in gesprek en stellen een maatplan op. We bezoeken je locatie en kunnen je vervolgens precies vertellen waar de brandblussers geplaatst moeten worden. Een complete oplossing die aangevuld kan worden met andere veiligheidsmaatregelen. Alles wordt inhouse geregeld.

Bij 2Watch BV werken we veelal met sproeischuimblussers en poederblussers.

Welke brandblusser jij het beste kunt kopen hangt van verschillende factoren af. De grootte van het pand, de aanwezigheid van risico’s en meer. Om zeker van je zaak te zijn, plan je via onderstaande button een adviesgesprek in. We komen langs, inspecteren en geven advies.

De adviesgesprekken zijn altijd gratis en vrijblijvend. Twijfel niet, onderneem actie en houd het veilig.

 

Ja! Ik wil graag een vrijblijvend advies gesprek inplannen

Onderhouden brandblusser

Een brandblusser kopen is slechts het begin. Om optimale veiligheid te kunnen garanderen, moeten de brandblussers onderhouden worden. Onze experts komen regelmatig brandblussers tegen die niet tijdig zijn onderhouden en daardoor niet gebruiksklaar zijn bij het uitbreken van brand. Je kunt zelf wel inschatten wat voor paniek er ontstaat wanneer de brandblusser weigert in geval van nood. Dat wil je voorkomen.

De onderhoudsnorm NEN 2559 voorziet per 1 september 2001 in een strikte procedure voor het onderhouden van brandblussers. Dit onderhoud moet uitgevoerd worden door reob-gecertificeerde bedrijven. Alle monteurs van 2Watch BV zijn reob-gecertificeerd en controleren de brandblusser(s) die je bij ons koopt. Onze systemen geven een melding, wij plannen een afspraak met je in en komen langs. Je hoeft zelf nergens aan te denken. Wij zorgen ervoor dat de brandblussers in optimale staat verkeren.

Onze manier van werken

Een brandblusser kopen en plaatsen, dat kan toch niet moeilijk zijn? Dat is wat men vaak denkt. Niets is minder waar. Brandblussers en de noodverlichting zijn vaak de ondergeschoven kindjes als het aankomt op veiligheid en preventie. In zowel complexen als bedrijfspanden. Een brandblusser bij 2Watch BV kopen betekent kiezen voor zekerheid. Onze manier van werken is uniek en kenmerkt zich door persoonlijkheid.

Onze speciaal opgeleide projecteringsdeskundigen komen na het aanvragen van een adviesgesprek bij je langs. Zij gaan met je in gesprek, inspecteren het pand en luisteren naar de wensen. Na dit gesprek gaan zij aan de slag met het ontwikkelen van een maatplan. Zij bepalen waar de brandblussers geplaatst worden, onderbouwen deze keuzes en presenteren het plan enkele dagen later.

Na akkoord kunnen we direct overgaan tot actie. Zoals eerder aangegeven worden de brandblussers ook door onze specialisten onderhouden. De veiligheid kan gegarandeerd worden aan medebewoners, het gezin, gasten, klanten en buren.

Over 2WatchBV

2Watch BV is deskundige op het gebied van blusmiddelen, noodverlichting, alarmopvolging en het installeren en onderhouden van rookmelders. Samen met partners voorzien we in compleet securitymanagement. Veiligheid is onderdeel van de eerste levensbehoeften, 2Watch BV zorgt voor een veilig onderkomen.

Met onze diensten helpen we beheerders en ondernemers verder. We zijn een door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) erkende organisatie.

Veelgestelde vragen over brandblussers

 

Waar moet ik op letten tijdens het kopen van een brandblusser?

  • Zoals eerder aangegeven dien je naar de oppervlakte van het bedrijfspand en de bijkomende risico’s te kijken. Ga voor meer informatie naar ‘hoeveel brandblussers in een gebouw’.

Daarnaast kunnen de verschillende soorten brandblussers soms voor twijfel zorgen. Kijk naar je behoeftes en kies vervolgens een brandblusser die daar het beste bij past. Onze adviseurs kunnen je ook helpen met het maken van de juiste keuze.

Hoe vaak moet mijn brandblusser onderhouden worden?

  • Bij 2Watch BV controleren we brandblussers van klanten eens per jaar. Het controleren en onderhouden moet uitgevoerd worden door een reob-gecertificeerde monteur. Al onze monteurs zijn reob-gecertificeerd en nemen uit eigen beweging contact met je op wanneer het tijd is voor de jaarlijkse controle. Je hoeft daar zelf niets voor te doen.


Is het plaatsen van brandblussers verplicht?

  • Als ondernemer, beheerder of Vereniging van Eigenaren is het verplicht één of meerdere brandblusser(s) te kopen en laten plaatsen. Ieder gebouw met publiekelijke toegang moet voorzien zijn van blusmiddelen. Welke en hoeveel brandblussers je nodig hebt hangt van verschillende factoren af. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan voor meer informatie.


Welke inhoud heb ik nodig?

  • Bij 2Watch BV raden we altijd een minimale inhoud van 6 liter of kilo aan. Deze brandblussers kunnen enige tijd blussen waardoor vrijwel iedere beginnende brand kan worden gecontroleerd of zelfs overmeesterd. Na het arriveren van de hulpdiensten zullen zij het overnemen.


Vraag direct een gratis gesprek aan!

Als ondernemer, beheerder of VvE is het dus verplicht een of meerder brandblussers te kopen en laten plaatsen. Kies voor de expertise van professionals en ga voor de samenwerking. Jaarlijkse controles, geen zorgen over de staat van de brandblussers, de veiligheid kunnen garanderen en duidelijk advies. Daarom kies je voor 2Watch BV.

Schakel direct en plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in. Wij zorgen voor de veiligheid, jij kunt met een gerust hart ondernemen of beheren. Bij 2Watch BV wordt er altijd maatwerk geleverd. Zelf ervaren? Klik op onderstaande button!

Ja! Ik wil graag een vrijblijvend advies gesprek inplannen

Dit zeggen onze klanten

De logistiek is constant in beweging. Wij als logistiek dienstverlener zijn flexibel naar onze klanten toe en verwachten dit ook van onze partners. 2watch beveiliging is zo'n partner. Al jaren ontzorgen ze ons van alle beveiligings gerelateerde zaken. Of het nu gaat om een tijdelijke installatie vanwege een gehuurde locatie of om alarmopvolging. Voor alles hebben ze een passende oplossing. Het persoonlijk contact maakt de samenwerking compleet. Een veilig gevoel dus.

main_website_logo_1516970292

Trexico

nxt.svg
back.svg

Meer producten van 2Watch BV

whatsappbtn