logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

rookmelder

Rookmelder kopen

Rookmelder Kopen

Een rookmelder kopen en plaatsen kan levens redden. Wist je dat de meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook? Tijdens je slaap wordt je reukvermogen uitgeschakeld, je wordt dus niet wakker van de geur van rook. En dat is extreem gevaarlijk. Vergeet je rookmelders te plaatsen? Of zijn deze verouderd? Dan raak je binnen enkele minuten buiten bewustzijn.

Op deze pagina gaan we dieper in op de rookmelder en geven we tips met betrekking tot het kopen en plaatsen van een rookmelder.

Zonder rookmelder wordt de overlevingskans aanzienlijk verkleind bij het uitbreken van brand. Daarnaast is de aanwezigheid van rookmelders vanaf juli 2022 verplicht in Nederland!

Twijfel niet en vraag direct een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met onze professionals. We stellen een compleet plan op zodat jij en je gezin met een gerust hart kunnen slapen. Via onderstaande button plan je direct een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in!

Ja! Ik wil graag een vrijblijvend advies gesprek inplannen

Ga direct naar


Waarom een rookmelder kopen?

 

Iedere seconde telt wanneer er brand uitbreekt. Letterlijk. Zoals we in de introductie al aangaven, wordt je reukvermogen tijdens het slapen uitgeschakeld. Je merkt niets. De rook die vrijkomt bij een brand ontwikkelt zich vaak ongekend snel, zorgt ervoor dat je in een mum van tijd bewusteloos raakt en schakelt je uit.

Je kunt niet meer vluchten, je kinderen redden wordt onmogelijk en in de tussentijd blijft de vlammenzee zichzelf ontwikkelen. Het vuur komt dichterbij en eist uiteindelijk slachtoffers. Zulke situaties kunnen voorkomen worden wanneer je ervoor kiest één of meerdere rookmelders te kopen. De rookmelders waarschuwen je wanneer je eigen lichaam daar niet toe in staat is. Ze redden levens.

Meerdere rookmelders kopen

 

Een zwaluw maakt nog geen zomer, een rookmelder zorgt ook niet voor veiligheid. Althans, in de meeste woningen niet. Bij 2Watch B.V. raden we het altijd aan verschillende rookmelders te plaatsen. Het komt meer dan eens voor dat men besluit een rookmelder te kopen, deze in de slaapkamer installeert en veilig denkt te zijn. Voor de rookmelder in de slaapkamer alarm slaat, is de volledige woning al gevuld met giftige rook. Zie daar nog maar eens doorheen te komen.

Meerdere rookmelders kopen biedt oplossingen. In vrijwel alle gevallen moet je door meerdere ruimtes heen voor je jezelf naar buiten kunt begeven. Het is verstandig om in iedere te doorkruisen ruimte een rookmelder te plaatsen. Zo wordt de vluchtroute veiliger en weet je zeker dat je buiten kunt komen. Daarnaast kan rookontwikkeling in een vroegtijdig stadium ontdekt worden en kan men direct reageren. Hoe sneller rookontwikkeling wordt ontdekt, hoe meer kans er is op overleven.

Verplichte aanwezigheid rookmelder in huis vanaf juli 2022

 

Voor nieuwbouwhuizen bestaat deze verplichting al langer, voor bestaande bouw gaat de regel vanaf juli 2022 ook in. In de regel geldt dat alle lagen van een woning voorzien moeten zijn van een rookmelder. Ook besloten ruimtes waar de vluchtroute doorheen loopt moeten voorzien zijn van een rookmelder.

Verschillende soorten rookmelders

 

In onze sector heb je de keuze uit verschillende type rookmelders. Ieder type heeft een andere werking, maar hetzelfde doel. Waarschuwen. Ervoor zorgen dat jij snel genoeg je bed uit kunt en je gezin in veiligheid kunt brengen. Of huisgenoten. Dat waarschuwen gaat altijd middels een audiosignaal. Zoals eerder aangegeven werkt je gehoor wél tijdens het slapen.

Voor het apparaat overgaat tot het produceren van geluid, moet er het een en ander gebeuren. Er moet rook gedetecteerd worden. En hoe het apparaat dat doet, dat hangt af van de soort rookmelder die je koopt.

Optische detector rookmelders

 

De optische detector is de rookmelder die de meeste Nederlanders kopen. Deze kan gebruikmaken van twee meetwijzen. Allereerst de directe meetwijze, daarbij wordt het licht dat de detector ziet verbroken door de rook. Vaak wordt er eerst gebruikgemaakt van de indirecte meetwijze, daarbij straalt de rookmelder licht uit. Wordt dit licht weerkaatst door rookontwikkeling? Dan slaat hij alarm.

Vlam- en hittemelders

 

Een andere mogelijkheid die je hebt is het kopen van vlam- of hittemelders. Deze apparaten nemen waar door het gebruik van infrarood of ultraviolet. Deze focussen zich op de ontwikkeling van vlammen. We noemen deze melders ook wel ‘thermische melders’.

Melders voor doven en slechthorenden

 

Je reukvermogen wordt tijdens je slaap uitgeschakeld. Je moet dus vertrouwen op je gehoor, maar wat als je gehoor niet optimaal is ontwikkeld? Of je doof bent? Dat kan voor angst zorgen. Wat als zij niet wakker worden van het alarm van de rookmelder?

Voor doven en slechthorenden zijn er speciale rookmelders ontwikkeld die we kunnen plaatsen. De rookmelders zijn voorzien van een strobe die felle lichtflitsen geeft waardoor zij wakker zullen worden. Daarnaast kan er een trilplaat onder het kussen geplaatst worden om er zeker van te zijn dat iemand wordt gewekt. Met deze oplossing kunnen ook slechthorenden en doven met een gerust hart gaan slapen.

Koolmonoxidemelders

 

Koolmonoxide is, in tegenstelling tot rook en vuur, onzichtbaar. Je merkt na verloop van tijd pas dat je koolmonoxide geïnhaleerd hebt, dan kan er hoofdpijn en misselijkheid ontstaan. Heb je te veel koolmonoxide geïnhaleerd? Dan kan je zelfs bewusteloos raken en in de ergste gevallen overlijden. Om dit te voorkomen kan er een koolmonoxidemelder geplaatst worden. We plaatsen deze melders altijd in de buurt van gasboilers, gaskachels, gasfornuizen, Cv-ketels of geisers. Dat zijn de apparaten waarbij koolmonoxide vrij kan komen.

Waar rookmelder plaatsen?

 

Er wordt altijd aangeraden om ten minste rookmelders in de hal en op de overloop te plaatsen. Dit is vaak de vluchtroute die men dient te nemen wanneer er brand uitbreekt. Op de plek waar slaapkamers uit komen wil je ook een rookmelder plaatsen.

Wil je echt voor veiligheid gaan? Plaats dan ook rookmelders in iedere slaapkamer en in de woonkamer. Voor maximale bescherming moet er in iedere ruimte waar brand kan ontstaan een rookmelder geplaatst worden.

Belangrijke punten bij het plaatsen van rookmelders:

  • Plaats op iedere verdieping een rookmelder tegen het plafond;
  • Plaats de rookmelders op minimaal 50 centimeter van een muur of hoek;
  • Voor nog meer veiligheid kan men in de ruimte waar de wasmachine en wasdroger staan ook een rookmelder plaatsen;
  • Zorg dat er geen mechanische ventilatie in de buurt van de rookmelder te vinden is;
  • Plaats de rookmelder niet boven de verwarming, op tochtige plekken of in de stoom of damp van een kooktoestel of vaatwasser.

Wil je zeker zijn van je zaak? En ervoor zorgen dat jij en je gezin geen gevaar lopen? Plan dan via onderstaande button een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in. Onze professionals gaan met je in gesprek en zorgen ervoor dat je optimaal beschermd bent wanneer er brand uitbreekt.

Je kunt het ook zelfstandig aanpakken, maar met een samenwerking heb je meer zekerheid. En een adviesgesprek is altijd gratis! Klik snel op onderstaande button.

 

Ja! Ik wil graag een vrijblijvend advies gesprek inplannen

Rookmelder onderhouden

 

Net zoals bij een auto ben je niet klaar met het kopen en installeren van een rookmelder. Rookmelders dragen zorg voor de veiligheid van jezelf en je gezin, je wil dat deze altijd optimaal werken. Bij 2Watch B.V. raden we het aan je rookmelder eens per maand af te stoffen met een vochtige doek.

Om er zeker van te zijn dat jij en je gezin geen gevaar lopen, laat je de rookmelders eens per jaar controleren door professionals. Een werkende rookmelder is van levensbelang wanneer er brand uitbreekt, een jaarlijkse controle kan dus geen kwaad. Wij raden het onze klanten altijd aan. Wie zijn of haar rookmelder bij 2Watch B.V. koopt, kan uitgaan van uitstekende service.

In de praktijk komen onze professionals ontzettend vaak niet goed onderhouden rookmelders tegen. Men koopt rookmelders en na het plaatsen wordt er niet meer naar omgekeken. Wanneer er brand uitbreekt, is de kans dat de rookmelder zijn werk goed doet een stuk kleiner.

Heb je de rookmelder gereinigd? Zorg er dan voor dat je deze even test. Vaak is de ‘testknop’ aan de zijkant te vinden. Nogmaals: plan ook een afspraak in met onze professionals om je rookmelder(s) jaarlijks te laten controleren. Voorkom problemen en blijvende lichamelijke schade.

Batterijen vervangen

 

Naast het maandelijks afstoffen van je rookmelders, is het slim tegelijkertijd de batterijen even te checken. Een rookmelder kopen en deze op de juiste manier onderhouden voorkomt slachtoffers. Aangezien de apparaten afhankelijk zijn van de batterijen, is een maandelijkse check een absolute must.

Houdbaarheid rookmelder

 

Om de vijf tot tien jaar dien je nieuwe rookmelders te kopen. Rookmelders hebben een houdbaarheidsdatum, ook daar is niet iedereen zich van bewust. Omdat het zo’n belangrijk apparaat is, moeten deze tijdig worden vervangen. De techniek wordt beter, de bescherming dus ook. Daarnaast kan de werking na vijf tot tien jaar verminderen. Dat wil je vanzelfsprekend voorkomen.

Wie voor een samenwerking met 2Watch B.V. gaat, hoeft daar geen rekening mee te houden. Wij verwerken de houdbaarheidsdatum en onderhoudsdatums in onze systemen en zorgen ervoor dat jouw rookmelders altijd in topconditie zijn. Moeten ze vervangen worden? Dan nemen we tijdig contact met je op en kunnen we direct nieuwe rookmelders plaatsen.

Rookmelders voor Verenigingen van Eigenaren (VvE)

 

Wanneer je particulier bent en je enkel voor je eigen woning hoeft te zorgen, is het plaatsen van rookmelders geen arbeidsintensieve klus. Daarnaast hoef je geen rekening te houden met andere bewoners. Bij appartementencomplexen en dergelijke is dat wel het geval. De publieke ruimtes worden beheerd door de Vereniging van Eigenaren (VvE). Ook daar werken we bij 2Watch B.V. mee samen.

Vanuit de VvE rookmelders kopen en laten plaatsen gaat even makkelijk als voor particulieren. Er wordt contact opgenomen, een gratis en vrijblijvend adviesgesprek ingepland en de rookmelders kunnen al binnen enkele dagen geplaatst worden. Veiligheid gaat voor alles. Bij 2Watch B.V. begrijpen we dat.

Rookmelders bij de buren

 

Je kunt er als particulier ook voor kiezen om samen met de buren rookmelders te kopen. Jullie schaffen deze gezamenlijk aan en laten de rookmelders door professionals plaatsen. Breekt er bij een van de buren brand uit? Dan worden zij op tijd gewaarschuwd en kunnen de buren gealarmeerd worden.

De jaarlijkse controle die je door onze professionals uit laat voeren, die kan tegelijkertijd gepland worden met de buren. Regelen we alles in één keer.

Alles over het kopen van rookmelders op een rijtje

 

Het kopen van rookmelders kan levens redden. Zeker wanneer je weet hoeveel rookmelders je nodig hebt en waar je deze moet plaatsen. Twijfel niet en schakel professionals in wanneer je voor zekerheid wilt gaan. Het plaatsen, onderhouden en checken van je rookmelders regelen wij voor je. Het zelf onderhouden van rookmelders wordt afgeraden om weigering bij een uitbrekende brand te voorkomen. Eén check per jaar is voldoende en de veiligheid van je gezin kan gegarandeerd worden.

Voor Verenigingen van Eigenaren is het belangrijk dat zij de gangen en (trappen)hallen voorzien van rookmelders.

Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in!

 

Rookmelders kopen, laten plaatsen en er zeker van zijn dat alles goed geregeld wordt. En over het onderhouden van je rookmelders hoef je je ook geen zorgen te maken. Dat moet een geruststellende gedachte zijn. Niet meer bang hoeven te zijn dat je zelf iets verkeerd hebt gedaan waardoor jij of je gezin gevaar loopt. Kies voor zekerheid, ga in gesprek met onze professionals.

Bij 2Watch B.V. bieden we je de mogelijkheid een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. Tijdens dat gesprek komen je wensen en behoeften aan bod. Daarnaast kijken onze professionals in de woning of het complex en geven zij advies. Op basis van dat advies kan een plan opgesteld worden waardoor we maximale veiligheid kunnen bieden bij een branduitbraak.

Wacht niet langer, plan via onderstaande button je gratis en vrijblijvende adviesgesprek in!

Ja! Ik wil graag een vrijblijvend advies gesprek inplannen

Dit zeggen onze klanten

De logistiek is constant in beweging. Wij als logistiek dienstverlener zijn flexibel naar onze klanten toe en verwachten dit ook van onze partners. 2watch beveiliging is zo'n partner. Al jaren ontzorgen ze ons van alle beveiligings gerelateerde zaken. Of het nu gaat om een tijdelijke installatie vanwege een gehuurde locatie of om alarmopvolging. Voor alles hebben ze een passende oplossing. Het persoonlijk contact maakt de samenwerking compleet. Een veilig gevoel dus.

main_website_logo_1516970292

Trexico

nxt.svg
back.svg

Meer producten van 2Watch BV

whatsappbtn